Вакцинація собак і кішок2018-12-18T00:40:19+03:00

Вакцинація собак і кішок

Вакцинація — це комплекс заходів з профілактики інфекційних захворювань собак і кішок, заснований на введенні в організм ослабленого / вбитого збудника захворювання (антигену). Результатом вакцинації є вироблення у тварини активного імунітету і, як наслідок, несприйнятливість пацієнта до того чи іншого інфекційного агента (вірусу, бактерії).

У ветеринарній клініці «ВЕТІКО» Львів ми проводимо вакцинацію домашніх тварин (собак, кішок, тхорів і кроликів) від специфічних, для даних видів інфекцій, а також від сказу. Вакцинація проводиться комплексними імпортними вакцинами провідних світових виробників.

Вакцинація здійснюється щодня, в окремому кабінеті, спеціально призначеному для огляду клінічно здорових тварин. При проведенні вакцинації оформляється ветеринарний паспорт міжнародного зразка. Для проведення вакцинації Ви також можете викликати лікаря або фельдшера додому. Уточнити цікаву для вас інформацію та отримати безкоштовну консультацію Ви можете за телефоном ветеринарній клініці «ВЕТІКО» Львів телефоном (097)701-08-09.

Вакцинопрофілактика є ефективним методом запобігання поширенню вірусних інфекцій не тільки між тваринами одного виду, але і зараження людини від собак і кішок загальними інфекціями (зооантропонозів).

Перша планова вакцинація цуценят і кошенят проводиться у 2 місяці, її здійснюють полівалентною вакциною без сказу.

Кошенят прищеплюють комплексно від панлейкопенії, кальцівірусамута ринотрахеїту. Можлива додаткова вакцинація від хламідійної інфекції кішок. Після першої вакцинації у 2 місяці проводиться комплексна ревакцинація від сказу через 3-4 тижні (в 3 місяці). Далі, тварина піддається вакцинації через 12 місяців, після чого, довічно проводять щорічну ревакцинацію всіх видоспецифічних інфекцій + сказ.

Цуценят вакцинують від лептоспірозу, чуми м’ясоїдних, інфекційного гепатиту, парвовирусного ентериту і парагрипу. При несприятливих обставах в розпліднику або ранньому транспортуванні тварин в інші розплідники, або до нових власників, можлива рання вакцинація цуценят з 4-6 тижневого віку «дитячою» вакциною для цуценят NobivacPuppy DP, вона забезпечує ранній імунітет до чуми м’ясоїдних і парвовірусного ентериту. Ревакцинація (інфекції + сказ) слід через 3-4 тижні після першого щеплення (в 3 місяці). Далі, тварину вакцинують у віці через 12 місяців, після чого довічно проводять щорічну ревакцинацію всіх видоспецифічних інфекцій + сказ. З огляду на несприятливу ситуацію в навколишньому середовищі, ревакцинацію собак від лептоспірозу рекомендується проводити кожні 6 міс.

Аналогічну схему і найменування вакцин (як для собак) використовують для вакцинації домашніх тхорів.

Кроликів прищеплюють від міксоматозу і ВГБК (вірусна геморагічна хвороба кролів) — первинно у віці 45 днів, потім проводять ревакцинацію через 2-3 місяці та надалі довічно вакцинують кожні півроку.

Усіх тварин, незалежно від виду, породи та розміру, щеплюють повною дозою вакцини. Вакцинувати можна тільки клінічно здорових тварин, вільних від зовнішніх і внутрішніх паразитів (дегельмінтизованих та оброблених від бліх і кліщів). Хронічні захворювання в компенсованій стадії НЕ Є протипоказаннями до вакцинації. Якщо, тварина перехворіла вірусною / бактеріальною інфекцією або іншим гострим захворюванням і повністю видужала, або отримувала гіперімунні сироватки в лікувальних або профілактичних цілях, до планової вакцинації має пройти не менше 3-х тижнів.

Наші фахівці допоможуть Вам скласти індивідуальний план вакцинації, що відповідає виду і віку вашого вихованця, підібрати вакцину і правильно підготувати тварину до вакцинації, все це максимально знизить можливість «прориву імунітету».

Ознайомитися з повним комплексом послуг ветеринарної клініки «ВЕТІКО» Львів можна за телефоном +380677372845.

Клініка для тварин ВЕТІКО

Використання якісної діагностики у поєднанні з високим рівнем кваліфікаціїї персоналу дають максимально сприятливий результат для вирішення всіх проблем домашніх улюбленців. Гасло клініки для тварин ВЕТІКО — “З турботою до ваших улюбленців!”

Контакти

м.Львів, пр. Червоної Калини,95

Phone: +38(097) 701-08-09

Web: West-info