Ветеринарна геронтологія та геріатрія2018-12-11T00:15:32+03:00

Ветеринарна геронтологія та геріатрія

Геронтологія — вивчає вплив процесу старіння на всі функції організму. Ветеринари, які спеціалізуються на геронтології, аналізують, як організм тварини реагує на ту чи іншу недугу в одному віці й в іншому, які процеси вважаються оборотними або необоротними в більш старому віці, нарешті, як уповільнити старіння.

Геріатрія — окремий розділ геронтології, яка займається вивченням, профілактикою та лікуванням хвороб старечого віку. Деякі захворювання часто спостерігаються саме у постарілих тварин. Перед геріатрією, стоїть завдання з’ясувати можливості нормалізації обмінних й фізіологічних процесів у організмах, які старіють.

Час, на жаль, не зупинити. І роки беруть своє. З віком, у домашніх тварин, втім, як і у людей, слабшає захисна функція організму. Помічається велика схильність до хронічних захворювань. Лікування тварини, що старіють (ветеринарна геронтологія та геріатрія) відрізняється від лікування більш молодих вихованців. В останні десятиліття, успіхи геронтології в ветеринарії очевидні. Існують спеціальні медикаменти й препарати, які застосовуються тільки для літніх домашніх тварин.

При правильному харчуванні, належному догляді й своєчасній корекції, надбаних вікових проблем, домашні вихованці, в абсолютній більшості випадків, набагато переживають свій середній вік і радують господарів, залишаючись активними та здоровими протягом довгих років.

Головне, що може зробити хороший і відповідальний власник, це — забезпечити періодичне обстеження і діагностику свого улюбленця.

Ознаки наявності того чи іншого захворювання у тварини, що старіє, слабо виражені в силу свого віку і, відповідно, певного опору організму, де виник недугу, в цей період життя. Часті випадки, коли у тварини, взагалі, не виявляються окремі симптоми захворювання і непомітні ознаки дискомфорту. Кращим способом, як і завжди, стає профілактика захворювань домашніх тварин, що старіють.

Ветеринарна клініка «ВЕТІКО» Львів має у своєму розпорядженні сучасне діагностичне обладнання для проведення комплексного обстеження домашніх і екзотичних тварин, що знаходяться в похилому віці.

Досвідчені ветеринари геронтологи знають, що постарілим тваринам потрібен особливий підхід. Вони призначають дози та препарати індивідуально для кожного пацієнта окремо.

Вакцинація і щеплення для літніх тварин також відрізняються від щеплень тваринам середнього віку. Грамотне обстеження і правильна профілактика, найкращим чином, покращують загальний клінічний стан зістарених вихованців і полегшують їм безтурботне існування. Найчастіше, до послуг ветеринара геронтолога, звертаються власники собак і кішок, які постаріли.

Домашнім вихованцям у віці особливо важко даються подорожі в стаціонар ветеринарної клініки.

На допомогу вашій тварині надаються:

  • УЗД будь-якого органу і відділу організму.
  • Ехокардіографія й електрокардіографія.
  • Рентгенографічне дослідження.
  • Магнітно-резонансна томографія.

Ветеринари нашої клініки:

  • проведуть доскональне обстеження вашого улюбленця;
  • визначать вже наявні проблеми або ймовірність їх виникнення;
  • призначать лікарські препарати й вітамінотерапію;
  • відрегулюють раціон, частоту годувань і режим дня;
  • візьмуть пацієнта в «поважному віці» на диспансерне спостереження;
  • проведуть планові та екстрені хірургічні операції.

Ознайомитися з Повний комплекс послуг ветеринарної клініки лікування й реабілітації тварин «ВЕТІКО» Львів чи записатися на приймання, можна телефоном (097)701-08-09.

Клініка для тварин ВЕТІКО

Використання якісної діагностики у поєднанні з високим рівнем кваліфікаціїї персоналу дають максимально сприятливий результат для вирішення всіх проблем домашніх улюбленців. Гасло клініки для тварин ВЕТІКО — “З турботою до ваших улюбленців!”

Контакти

м.Львів, пр. Червоної Калини,95

Phone: +38(097) 701-08-09

Web: West-info