Аналізи для собак і кішок2018-12-13T00:26:07+03:00

Аналізи для собак і кішок

Лабораторна діагностика — це сукупність додаткових методів дослідження, спрямованих на аналіз досліджуваного біоматеріалу (кров, сеча, кал, проби вовни й т.п.) за допомогою різного спеціалізованого обладнання. Основною метою лабораторної діагностики є уточнення, підтвердження або спростування діагнозу, передбачуваного ветеринарним лікарем.

За допомогою лабораторної діагностики можна судити про успіх лікування, контролювати динаміку захворювання, ступінь прояву хронічного процесу. У ряді випадків саме лабораторне дослідження — єдиний спосіб підібрати правильне специфічне лікування (наприклад, при бактеріальних і паразитарних захворюваннях).

Ознайомитися з прейскурантом на лабораторні дослідження і маніпуляції з узяття біоматеріалу Ви можете в розділі Наші ціни. Дізнатися про повний спектр послуг, що надаються, терміни отримання результатів досліджень і про вимоги до біоматеріалів ветеринарної клініки «ВЕТІКО» Львів Ви можете телефоном (067)737-28-45.

Найбільш поширені лабораторні дослідження у ветеринарній практиці:

  • Гематологія (загальний клінічний аналіз крові) — дослідження проб крові, що дозволяє судити про кількісний та якісний клітинний склад та морфологію (форму, розмір, пошкодженнях) клітин крові. Клінічний аналіз крові дозволяє визначити наявність запального процесу, оцінити його ступінь, а іноді й характер перебігу (гостре / хронічне), діагностувати анемію;, лейкопенію, визначити ступінь регенерації клітин крові.
  • Біохімічний аналіз крові — визначення біохімічними методами концентрації різних речовин в сироватці крові. Підвищення або зниження накопичення в крові певних продуктів обміну може свідчити про порушення функції того чи іншого органу. Інтерпретація біохімічного аналізу крові — одна з найскладніших областей клінічної діагностики, тому що зв’язки між органами різноманітні й складні, і не існує, практично, жодного абсолютно специфічного для конкретного захворювання набору змін. Біохімічними методами також визначається сироваткова концентрація лікарських препаратів, що важливо в таких областях як неврологія (фенобарбітал) і кардіологія (дігоксин).
  • Коагулограма — дослідження параметрів, що впливають на функціонування системи згортання крові. Дослідження дозволяє оцінити ризик післяопераційних хірургічних ускладнень, ступінь і стадію порушень згортання крові, прийняти рішення про необхідність переливання крові та її компонентів (плазми, еритроцитарної маси).
  • ПЛР (полімеразно-ланцюгова реакція) — високочутливий метод молекулярної діагностики, золотий стандарт для визначення ряду інфекційних патологій, в тому числі й вірусних.
  • ELISA (ІФА) — імуноферментний аналіз, в основі методу лежить принцип специфічної взаємодії комплексу антиген-антитіло. Широко використовується в діагностиці інфекційних захворювань.
  • Дослідження проб крові на сумісність — виконується при підборі донора перед переливанням цільної крові або ермаси
  • Мікроскопія зіскребу — нативного мазка — метод дослідження, широко використовуваний в дерматології. Використовується для діагностики ряду паразитарних захворювань (наприклад, демодекоз, саркоптоз, нотоедроз, отодектоз).
  • Посів — визначення виду збудника шляхом висівання матеріалу на специфічну живильне середовище (експертний метод в діагностиці дерматомікозів — мікроспорії та трихофітії (лишаю)
  • Визначення чутливості флори до антибіотиків – культуральний метод, заснований на оцінці радіусу пригнічення росту флори на середовищі навколо дисків з антибіотиками.
  • Загальний аналіз сечі
  • Копрограма — клінічний аналіз калу
  • Дослідження крові на гормони
  • Цитологія
  • Гістологія
  • Аналіз ліквору
  • Генетичні тести

Ознайомитися з повним комплексом послуг ветеринарної клініки лікування та реабілітації тварин «ВЕТІКО» Львів можна, зателефонувавши телефоном +38(097) 701-08-09.

Клініка для тварин ВЕТІКО

Використання якісної діагностики у поєднанні з високим рівнем кваліфікаціїї персоналу дають максимально сприятливий результат для вирішення всіх проблем домашніх улюбленців. Гасло клініки для тварин ВЕТІКО — “З турботою до ваших улюбленців!”

Контакти

м.Львів, пр. Червоної Калини,95

Phone: +38(097) 701-08-09

Web: West-info