Анестезіологія кішок і собак2018-12-13T00:35:10+03:00

Анестезіологія кішок і собак

Ветеринарна анестезіологія — область ветеринарної медицини, що вивчає методи та засоби забезпечення тимчасової оборотної анестезії, тобто відсутність чутливості, в тому числі й больового.
У практичному сенсі, основне завдання анестезіологічної бригади — забезпечення оптимального рівня знеболення і зниження тонусу мускулатури при проведенні хірургічного втручання або хворобливих маніпуляцій і підтримку життєво-важливих функцій організму пацієнта на всьому протязі втручання й безпосередньо після нього.

Фахівці-анестезіологи ветеринарної клініки «ВЕТІКО» Львів володіють всіма сучасними методами проведення анестезіологічної допомоги. У нашій клініці доступна загальна (внутрішньовенна, інгаляційна), епідуральна, регіонарна (місцева) анестезія і седація (медикаментозний сон).

Записатися на передопераційний огляд до ветеринарного лікаря -анестезіолога клініки «ВЕТІКО» Львів Ви можете за номером +38(097) 701-08-09.

Анестезіологічне відділення у своїй роботі тісно взаємодіє з хірургічним блоком і відділенням реанімації та інтенсивної терапії.

Перед будь-яким хірургічним втручанням або маніпуляцією під наркозом / седацією кожна тварина обов’язково проходить огляд анестезіолога для визначення ступеня анестезіологічного ризику, вибору оптимальної схеми та виду анестезії. Це дозволяє звести до мінімуму можливі негативні наслідки анестезії.
Якщо мова йде про молоду тварину без будь-яких клінічних скарг, якій необхідна планова операція (наприклад, кастрація або видалення молочних зубів), огляд анестезіолога можливий безпосередньо в день операції. Однак, навіть у цьому випадку, необхідно мати на увазі, що втручання може бути відкладено через необхідність проведення додаткового обстеження, у разі, якщо при огляді або з анамнестичних даних будуть виявлені факти, що впливають на анестезіологічні ризики.

Якщо тварина, спрямована на планове хірургічне втручання, має супутні патології (хронічні захворювання нирок, печінки, нервової або серцево-судинної системи), або якщо загальний стан є важким, внаслідок основного хірургічного захворювання (висотна травма з множинними переломами, пухлина, чужорідне тіло ШКТ і т.п.), обсяг попередніх діагностичних заходів може бути збільшений. При необхідності, ветеринарний лікар-анестезіолог після огляду (в залежності від віку тварини, тяжкості стану, наявності певних патологій) направить пацієнта на додаткові дослідження, такі як:
УЗД черевної порожнини
• ЕхоКГ (УЗД серця)
• Рентгенографія
• ЕКГ
Лабораторні дослідження: загальний і біохімічний аналіз крові, аналізи сечі.

Коли мова йде за необхідність екстреного оперативного втручання, без термінового проведення якого тварина може загинути (операція з приводу завороту шлунка, проникливе поранення грудної клітини, пошкодження великих судин і т.п.), анестезіолог оцінює стан пацієнта візуально, аналізуючи життєво-важливі показники: колір слизових оболонок, ВНК (час наповнення капілярів), артеріальний тиск, частоту серцевих скорочень, наповнення пульсу, частоту дихання).

Перед проведенням анестезії ветеринарний лікар-анестезіолог проводить бесіду з власником тварини, надаючи всю наявну інформацію про ризики (ступінь по ASA), пов’язаних з операцією і наркозом, можливі ускладнення, альтернативи лікування.

Для проведення оперативного втручання і дачі анестезії потрібно заповнена і підписана власником Інформована згода на проведення операції / процедури під загальною анестезією.

У тому випадку, якщо власник тварини з яких-небудь причин відмовляється від підписання інформованої згоди, хірургічне лікування із застосуванням загальної анестезії не проводиться.

Ознайомитися з повним комплексом послуг ветеринарної клініки «ВЕТІКО» Львів можна, зателефонувавши за номером +38(067)737-28-45.

Клініка для тварин ВЕТІКО

Використання якісної діагностики у поєднанні з високим рівнем кваліфікаціїї персоналу дають максимально сприятливий результат для вирішення всіх проблем домашніх улюбленців. Гасло клініки для тварин ВЕТІКО — “З турботою до ваших улюбленців!”

Контакти

м.Львів, пр. Червоної Калини,95

Phone: +38(097) 701-08-09

Web: West-info